Over mijn blog

Mijn naam is Güher Aslanoğlu.

In 2010 afgestudeerd op Criminologie aan de Universiteit Utrecht en in 2011 mocht ik beginnen aan mijn proefschrift over “Desistance from Terrorism” aan de Universiteit Utrecht. In 2012 ben ik aan de Erasmus Universiteit Rotterdam aan het werk gezet om een onderzoek te doen naar de maatschappelijke positie van Turkse Nederlanders. Naast het promoveren ben ik tegenwoordig fulltime werkzaam als ambulante jongerenwerker in Rotterdam en studeer ik af voor mijn opleiding Rechtsgeleerdheid (master Recht in de Multiculturele Samenleving) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Ik heb besloten een eigen blog te starten, omdat ik merk hoe weinig men tegenwoordig nog geïnteresseerd is in lezen. Zelf ben ik hier ook aan schuldig, maar neemt niet weg dat ik vaak ook moeite heb met het uitkiezen van een goed boek. Zo heb ik vaker een boek dichtgeslagen zonder het eerste hoofdstuk uitgelezen te hebben. Ik wil via mijn boekrecensies kwalitatieve literatuur scheiden van commerciële papierverspilling.

Naast de boekrecensies wil ik graag mijn interesse in (de)radicaliseringsprocessen en (internationale) politiek met de lezers delen en schrijf ik zo nu en dan een stuk over een actueel vraagstuk.

In de drie talen (Engels, Nederlands, Turks) die ik redelijk beheers, zal ik proberen mijn boekrecensies en blogs te schrijven. Zie ook mijn readinglists die ik jaarlijks bij hou. Ik waardeer iedere suggestie en bijdrage aan mijn blog, nu dit voor mij ook een leerproces is.

 

5 thoughts on “Over mijn blog

  1. Tip: Flying close to the Sun – Cathy Wilkerson. Het verhaal van Cathy Wilkerson tijdens haar tijd met The Weather Underground. Uitgegeven door Seven Stories Press – New York

  2. Hey Guher…….je eigen blog (leuk)
    we hebben samen gewerkt tijdens een stop bij BP…..ja juist die maffe Turk !!…….ik hoop dat alles goed gaat met je………stay out of trouble…………je moet af en toe de rebel in je in laten gaan en soms beter ff tot orde roepen……peace out…..kib

  3. Pingback: Angst voor de Ander op Hollands Spoor | Roet In Het Eten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s